Fiskesuppe

Denne suppen serverte vi til
navnefest.
Vi laget suppe til 20 personer (se nederst for oppskrift til 14stk) Suppen kan lages god tid i forveien. Jeg finsnittet gulrøtter og vårløk dagen før (gulrøttene hadde jeg i vann i kjøleskapet, vårløken i en pose.) Fisken delte jeg i terninger på morgenen.

Da var det bare å helle oppi alt når gjestene satt seg til bords, og innen 5 minutter kunne jeg begynne å legge opp.

4 personer

• 2 sjalottløk
• 2 hvitløksfed
noen cm frisk chili
• 1 ss smør

2 dl matfløte
2 dl hvitvin
6 dl fiskekraft (jeg jukset og brukte Jacobs fiskekraft)
2 ss creme fresh
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss sherry

• 200 g laksefilet
• 200 g torsk eller steinbit
2 stk gulrot finskåret i strimler
2 stk vårløk finskåret i strimler

Fres chili, løk og hvitløk blankt i en kjele. Ha i hvitvin og la det koke inn ca 30%. Jeg brukte deretter stavmikser til å kjøre det til en jevn masse, men dette er ikke nødvendig.

Ha i resten av ingrediensene til suppen, og la det koke inn ca 20%. Dette tar en stund, og du bør følge med og smake etterhvert. Når suppen smaker godt, kan den settes til side, til du har fisk, gulrøtter og vårløk klart. Disse skal bare trekke i ca 5 minutter, så er suppen ferdig.

Til garnityr brukte jeg ferske reker, sukkererter og rogn.

Serveres med godt brød eller rundstykker.

 

Oppskrift til 14

• 7 sjalottløk
• 7 hvitløksfedd
1 rød chili
• 4 ss margarin/smør

7,5 dl matfløte
8,5 dl hvitvin
14 dl fiskekraft
7 ss creme fresh
3 ts salt
1,5 ts pepper
7 ss sherry

• 1400 g laksefilet
• 1400 g torske, steinbit
7 stk gulrot finskåret i strimler
9 stk vårløk finskåret i strimler

Share This