Glimrende variasjon på panert fisk; med gode smaker fra Mexico. Lager man sausen litt mild, kommer fiskesmake godt frem.
2 fedd hvitløk 1 ts salt evt. 1/2 ts hvitløkspulver |
Finhakk hvitløk, og strø på salt. Bruk siden av en stor kniv til å mose hvitløken, frem og tilbake, til det er en pure. |
1/2 ts oregano 1/2 ts pepper 1 ss sennep 1 ts buljong 3 dl. Øl 1 ts bakepulver 3 dl. Hvetemel |
Bland alt sammen med hvitløk og rør til en jevn røre |
1 dl. Majones 1 dl. Rømme 1/2 dl melk 2 ss hotsause |
Bland alt sammen, og smak til med hot sause; juster til passe styrke. |
1 hodekål saft av lime salt |
Finhakk kålen og bland sammen med lime og salt |
500g hvit fisk (Skrei) | Skjær fisken i biter, ca. 1 cm tykke, 6 cm. Lange. |
Olje (nok til ca. 4 cm. Dybde i kjelen) | Varm olje til 200 grader celsius. Løft fisken med en klype, dekk med røre og ha i oljen, stek den et par minutter, til røren en gyllen. Snu fisken når den er gyllen.Stek noen ad gangen, slik at oljen ikke blir for nedkjølt. Ha på en rist med papir, slik at oljen får rent av. |
8 tortillas Salsa verde |
Server med varme tortillas og en god salsa, slik som salsa verde. |
Classic Ensenada Fish Tacos
Tacos de Pescado “Clasicos de Ensenada” From Season 8, Mexico-One Plate at a Time Servings: 12 tacos, enough to serve 4 2 garlic cloves, peeled Salt to taste 1/2 teaspoon Mexican oregano Vegetable oil to a depth of 1 1/2 inches for frying 12 warm corn tortillas 2 or 3 limes, cut into wedges Finely chop the garlic, sprinkle generously with salt, then mash back and forth with the side of your knife across your cutting board until crushed to a puree.