Grønn curry med kylling
by Ingunn Olea | Jul 22, 2023
For 2 sultne personer.
Ingredienser |
Rekkefølge |
1 kyllingfilet |
Base:
- Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele
- Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele
- Ha finhakket galangal, fish sauce, curry paste, og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
- Stek rødløk og ha oppiPlukk ut lemongrass når kraft er ferdig
|
3 dl kyllingkraft |
1 boks kokosmelk |
Grønn thai curry paste |
Galangal eller ingefær |
Mens kraften koker:
- Lag marinade for kyllingfilet av litt kokosmelk og curry paste, la det stå i ca 20 min
- skjær rødløk, sopp og andre grønnsaker og stek, legg til side
|
1 rødløk |
3 stilker sitrongress |
2 ss fish sauce |
4 kaffir lime blader |
- Stek kyllingfilet 4 min på hver side under maks grill i ovn
- Bland kokosmelk, med kraft, ha i stekte grønnsaker, og la putre i et par minutter
- Ha i opprevet kylling og saus fra kyllingen og oppskåret thai basil de siste minuttene før servering.
- Serveres med ris
|
hvitløk |
2 ss palmesukker/kokossukker |
150 gram grønne bønner |
200 gram bambusskudd fra boks |
3-4 runde aubergine (fra thaibutikk) skåret opp i biter |
3-4 blader oppskåret thai basil |
Andre grønnsaker som passer til er for eksempel brokkoli, blomkål, gulrøtter og squash. |