Gryte med mungbønner

Som en vegetarisk, billig og enkel middag, er denne et supert alternativ. Rund god smak uten at den blir altfor sterk….perfekt til høsten, eller når man er litt forkjølet og trenger “comfort food”. Serveres helst med nybakt naan, eller “eltefritt brød”.

1 ss ghee
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts salt
250 g mungbønner
13 dl vann

Varm ghee og la salt og gurkemeie frese noen minutter før du tilsetter mungbønner og vann. La det koke i ca 40 min.

6 ss ghee
3 fedd hvitløk
2 ts spisskummen
1 løk
en boks tomater (hakket gjerne med basilikum)
2 cm finhakket ingefær
2 ts garam masala
Koriander

Mot slutten av koketiden til bønnene, freses løk, hvitløk og spisskummmen i en annen kjele. Tilsett tomater og ingefær når løken er mør. Kok alt i 4 minutter, og tilsett garam masala og koriander til slutt.
Bland alt i bønnene og server med hakket koriander.

Oppskriften er inspirert av Niru Kumra “Indisk mat på norske fat”

Share This