Sør i India er maten gjerne en del mildere enn den man får i nord; og bruker ofte kokosmelk. Denne retten er veldig god med en frisk og fyldig smak. Tar litt tid å lage, men for de som ikke liker sterk mat, er det en glimrende rett.
Ingredienser og fremgangsmåte:
2 ss olje 1 løk 1 tommel ingefær 10 fedd hvitløk 2,5 cm kanel 2 nellik 2 grønne kardemommekapsler 1 ts korianderfrø 1 ts fenikkel seeds 4 grønne chili 30g cashew nøtter 1 dl. Yoghurt |
Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær og stek det med krydder og cashew nøttene, til løken er mør, men ikke brun. Kjør i blender med yoghurt til en jevn pasta. |
500 g kyllingbryst | Skjær kyllingen i 2 – 3 cm striper og smør på marinaden. La det stå i 30 minutter |
2 ss olje 1 laubærblad 1 stjerne anis 2 nellik 2,5 cm. Kanel 2 løk |
Varm oljen og stek krydder i 2-3 minutter. Finhakk løk og stek den mør. Ha i marinert kylling og stek den i 3-4 minutter på middels varme. |
400 ml. Kokkosmelk 1 tommel ingefær |
Skjær ingefær julienne (Fyrstikker) og ha det i sammen med kokkosmelken. La det trekke i ca. 15 minutter, til kyllingen er mør. |
2 ss koriander 1 lime |
Ta retten av varmen og rør inn hakket koriander og revet skall og saft av en lime. Server med ris. |