Mild hvit indisk kyllingkarri

Sør i India er maten gjerne en del mildere enn den man får i nord; og bruker ofte kokosmelk. Denne retten er veldig god med en frisk og fyldig smak. Tar litt tid å lage, men for de som ikke liker sterk mat, er det en glimrende rett.

Ingredienser og fremgangsmåte:

2 ss olje
1 løk
1 tommel ingefær
10 fedd hvitløk
2,5 cm kanel
2 nellik
2 grønne kardemommekapsler
1 ts korianderfrø
1 ts fenikkel seeds
4 grønne chili
30g cashew nøtter
1 dl. Yoghurt
Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær og stek det med krydder og cashew nøttene, til løken er mør, men ikke brun. Kjør i blender med yoghurt til en jevn pasta.
500 g kyllingbryst Skjær kyllingen i 2 – 3 cm striper og smør på marinaden. La det stå i 30 minutter
2 ss olje
1 laubærblad
1 stjerne anis
2 nellik
2,5 cm. Kanel
2 løk
Varm oljen og stek krydder i 2-3 minutter. Finhakk løk og stek den mør. Ha i marinert kylling og stek den i 3-4 minutter på middels varme.
400 ml. Kokkosmelk
1 tommel ingefær
Skjær ingefær julienne (Fyrstikker) og ha det i sammen med kokkosmelken. La det trekke i ca. 15 minutter, til kyllingen er mør.
2 ss koriander
1 lime
Ta retten av varmen og rør inn hakket koriander og revet skall og saft av en lime. Server med ris.

 

 

Share This