Kylling til 2 porsjoner, saus for 4 porsjoner.
Fremgangsmåte | Ingredienser |
Blend ca 1.5 dl kokosmelk med cashewnøtter og fennikelfrø med noen spiseskjeer vann til en jevn masse. Sett til side | 8 cashewnøtter
1.5 dl kokosmelk ¾ teskje fennikelfrø |
Hakk løk og tomater fint. Sette til side. | 1 kopp løk, finhakket
1 middels stor tomat |
Varm olje i en panne. Tilsett de hele krydderne. Når de begynner å putre, tilsett løk og chili. Dryss i salt og stek til de er gylne. | 2 ss olje
1 laurbærblad 1 stjerneanis ½ teskje spisskummenfrø 2 grønne kardemomme 4 nellik 1 kanelstang 1 grønn chili-delt på langs (vurder type chili) |
Tilsett ingefær og hvitløkspaste og stek til den blir aromatisk, i omtrent et minutt. | 1 ½ ts ingefær og hvitløkpaste |
Tilsett kylling, gurkemeie og litt mer salt. Stek kyllingen på middels høy varme til den blir hvit eller blek i fargen. | 200 gram kyllingfilet
¼ teskje gurkemeie ½ ts salt |
Tilsett tomater og stek til tomatene er myke og brutt ned. | |
Tilsette chilipulver og garam masala. Rør og stek i 3 til 4 minutter. | ½ teskje rød chilipulver
1 ts garam masala |
Tilsett karriblader og kokosmelk
& cahsewnøtterblanding og yoghurt. Rør og stek til blandingen begynner å lukte aromatisk, i 2 til 3 minutter. |
1 karriblad
1 ss yoghurt |
Hell i ½ kopp varmt vann og bland godt. Kyllingen siver ut vann mens den koker, så tilsett mer varmt vann etterhvert som det koker – om nødvendig. | 1 dl varmt vann |
Kok tildekket til kyllingen blir helt mør og myk. Smaktest og juster saltet. Mot slutten tilsett ¼ ts garam masala. Slå av varmen. | ¼ ts garam masala
Eventuelt mer salt |
Det er best å servere etter 30 minutter. Pynt med koriander eller mynteblader rett før servering. | Hakket koriander |
Serveres med ris, og gjerne en god dal.