Indisk er en favoritt her i huset og det er masse å prøve seg på. Det nyeste kokebokfunnet byr på mange svært gode og milde retter. Potet og blomkål var fantastisk og kokosmelkrisen overasket. Den gir et søtt og mildt innslag som balanserer en sterkere karri godt. Virkelig å anbefale! På bildet er det også linser, noe jeg syns hører med til de fleste Indiske måltider.
Potet og blomkål karri
2 poteter 1 blomkål 3 ss olje |
Skjær potetene i tynne skiver og stek i oljen i 4 minutter. Ha i blomkål i små buketter og stek videre i 2 minutter. Løft grønnsakene ut av pannen. |
2 nellik 2 kardemommekapsler 2,5 cm kanel 1 laubærblad 1 ts løkfrø |
Stek krydder i oljen i 1-2 minutter til de “popper”. |
1 ts salt 1 ts sukker 1 ts gurkemeie 1/2 ts chili 3 dl. Vann |
Ha poteter og blomkål tilbake i stekepannen og ha i resten av krydder og vann. La det småkoke i 10 minutter, til potetene er nesten møre. |
2 tomater 2 dl. Yoghurt |
Hakk tomater og ha i med yoghurt og la det koke i 5 minutter. |
1ss hakket koriander 1/2 ts garam masala |
Server med koriander og garam masala. |
Kokosmelkris
2 olje 2,5 kanel 3 nellik 8 sorte pepperkorn 4 kardemommekapsler |
Stek krydder i varm olje i 1-2 minutter. |
1/2 løk 1/2 ts hvitløk 1/2 ts ingefær |
Hakk løk, hvitløk og ingfær og stek sammen med krydderet til løken er gyllen. |
300 g ris 400g kokosmelk 1/2 ts gurkemeie 1 ts. salt 1,5 dl vann |
Ha i ris, salt og gurkemeie, vann og kokosmelk og kok den mør. |
Kyllingkarri “homestyle”
6 Kardemommekapsler 2,5 cm Kanelstang 10 Pepperkorn 1 Stjerneanis 2ts Spisskumin 4 Nellik 1dl Olje 1 Laubærblad |
Mal krydder og stek i olje i 1 minutt, til det freser. (la stjerneans, laubærblad og kanel være hele) |
1 Løk 1ss Ingefær 2 fedd Hvitløk |
Stek finhakket løk i oljen til den er mør, ha i ingefær og hvitløk mot slutten. |
1,5 ts Chilipulver 1,5 ts Korianderfrø 1,5 ts Gurkemeie |
Ha i krydder og stek i 2 minutter og rør godt så det ikke brenner. |
1 Tomat 1 ss Tomatpure 1 ts Salt |
Hakk tomaten og ha i med tomatpure og salt. La det småkoke i 5-7 minutter til tomatene begynner å brytes ned. |
600g Kylling | Skjær kyllingen i biter og ha i sausen. La det trekke til kyllingen er mør. |
1 ts Garam masala 2 ss Koriander 1 ss ingefær |
Strø på garam masala og pynt med hakket korianderblader og finhakket ingefær. |