For 2 personer.
Ingredienser | Gjennomføring |
Marinade | |
250 gram kylling | Bland krydder, ingefær og hvitløk, yoghurt/kokosmelk, og ha i oppskåret kylling. La dette marinere mens du klargjør resten. |
¼ ts gurkemeie | |
3 ss melkefri yoghurt eller kokosmelk | |
1 ss paste fra ingefær og hvitløk | |
½ ss garam masala | |
2/3 ts chilipulver | |
0.25 ts salt | |
Saus, del 1 | |
1 ss olivenolje | Varm stekepanne og ha i olje og kardemomme.
Stek rødløk til den er karamellisert. Ha i cashewnøtter og mandler og hell blandingen over i litermål el sammen med yoghurt/kokosmelk og blend til en jevn pure. (du kan eventuelt fjerne kardemommeskall og kun ha i kardemommefrø når du blender)
|
5-6 kardemomme | |
Ca 250 gram løk eller rødløk | |
15 cashewnøtter | |
10 mandler | |
Ca 100 gram melkefri yoghurt eller kokosmelk | |
Stek kylling | Legg kyllingen i ildfast form og stek på maks grill (230 g) 4 min på hver side. Gjør dette samtidig som du ferdigstiller neste steg av sausen. |
Saus del 2 | |
1 ss olivenolje | Hell olivenolje i stekepanne |
1 laurbærblad | Stek laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik |
4 nellik | |
5 cm av kanelstang | |
1 kardemomme | |
(1-2 grønne chili) | Stek chili om du vil ha med dette for sterkere smak. Skjær i to på langsiden – nesten opp til stilken. |
0.5 dl vann | Bland i garam masala, salt, kroanderpulver, chilipulver og koranderblander og hell over sammen med pure.
Ha kyllingen oppi sausen. |
¼ ts salt | |
½ ts garam masala | |
1.5 ts korianderpulver | |
¼ ts chilipulver | |
3 ts korianderblader |
Serveres med ris. Og gjerne dal.