Chicken korma


For 2 personer.

Ingredienser Gjennomføring
Marinade
250 gram kylling Bland krydder, ingefær og hvitløk, yoghurt/kokosmelk, og ha i oppskåret kylling. La dette marinere mens du klargjør resten.
¼ ts gurkemeie
3 ss melkefri yoghurt eller kokosmelk
1 ss paste fra ingefær og hvitløk
½ ss garam masala
2/3 ts chilipulver
0.25 ts salt
 
Saus, del 1
1 ss olivenolje Varm stekepanne og ha i olje og kardemomme.

Stek rødløk til den er karamellisert.

Ha i cashewnøtter og mandler og hell blandingen over i litermål el sammen med yoghurt/kokosmelk og blend til en jevn pure.

(du kan eventuelt fjerne kardemommeskall og kun ha i kardemommefrø når du blender)

 

5-6 kardemomme
Ca 250 gram løk eller rødløk
15 cashewnøtter
10 mandler
Ca 100 gram melkefri yoghurt eller kokosmelk
Stek kylling Legg kyllingen i ildfast form og stek på maks grill (230 g) 4 min på hver side. Gjør dette samtidig som du ferdigstiller neste steg av sausen.
 
Saus del 2
1 ss olivenolje Hell olivenolje i stekepanne
1 laurbærblad Stek laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik
4 nellik
5 cm av kanelstang
1 kardemomme
(1-2 grønne chili) Stek chili om du vil ha med dette for sterkere smak. Skjær i to på langsiden – nesten opp til stilken.
0.5 dl vann Bland i garam masala, salt, kroanderpulver, chilipulver og koranderblander og hell over sammen med pure.

 

Ha kyllingen oppi sausen.

¼ ts salt
½ ts garam masala
1.5 ts korianderpulver
¼ ts chilipulver
3 ts korianderblader

Serveres med ris. Og gjerne dal.

Share This