Enkel saus som gir en god smak på laksen. Sous vide gir igjen helt riktig og godt resultat! Men som med all sous vide, husk å forvarm tallerkenene!
- 1 laksefilet
- 1 appelsin
- 1 fennikel
- 2 sjalottløk
- 2 dl crème fraîche
- 1 ts estragon
- 2 ss gressløk
- salt og pepper
Vask fennikelen godt og skjær den og løk i tynne skiver, og stek dem myke i olje. Ha i crème fraîche, finhakket gressløk og estragon. Press appelsinen og ha i. la det koke inn i 5 minutter.
Ha sausen på laksefileten, og vakuum pakk den.
Ha den i vannbad på 50 grader. i ca. 25 minutter. (den kan godt stå lenger)
Server med rotstappe og grønnsaker.
I følge tabellen i Modernist Cusine, er laks “Barely cooked” på 38 grader, “firm” på 43 (dette er deres favorit) og “flaky” på 46 grader.
For ørret skal man legge på 3 grader på alle disse nivåene.
For bedre konsistens på laksen, kan man med stor fordel ha den i saltlake (Brine) først. Den blir fastere og får en bedre smak.: For Brine:
1,6 liter vann
160g salt
80g sukker
Bland sammen, og la laksen ligge i laken i 30 min (kaldt). Skyld godt av og tørk av, før laksen legges i pose.
Salmon Mi-Cuit | Sous Vide Recipe
Decadent in texture, this chilled salmon recipe is destined to become your go-to recipe for leveled-up dinner parties.
(takk til Sjuve for oppskriftsinspirasjon)