Laks sous vide med fenikkel saus

Enkel saus som gir en god smak på laksen. Sous vide gir igjen helt riktig og godt resultat! Men som med all sous vide, husk å forvarm tallerkenene!

  • 1 laksefilet
  • 1 appelsin
  • 1 fennikel
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ts estragon
  • 2 ss gressløk
  • salt og pepper

Vask fennikelen godt og skjær den og løk i tynne skiver, og stek dem myke i olje. Ha i crème fraîche, finhakket gressløk og estragon. Press appelsinen og ha i. la det koke inn i 5 minutter.

Ha sausen på laksefileten, og vakuum pakk den.
Ha den i vannbad på 50 grader.  i ca. 25 minutter. (den kan godt stå lenger)
Server med rotstappe og grønnsaker.

I følge tabellen i Modernist Cusine, er laks “Barely cooked” på 38 grader, “firm” på 43 (dette er deres favorit) og “flaky” på 46 grader.

For ørret skal man legge på 3 grader på alle disse nivåene.

For bedre konsistens på laksen, kan man med stor fordel ha den i saltlake (Brine) først. Den blir fastere og får en bedre smak.: For Brine:

1,6 liter vann
160g salt
80g sukker

Bland sammen, og la laksen ligge i laken i 30 min (kaldt). Skyld godt av og tørk av, før laksen legges i pose.

Salmon Mi-Cuit | Sous Vide Recipe

Decadent in texture, this chilled salmon recipe is destined to become your go-to recipe for leveled-up dinner parties.

 

(takk til Sjuve for oppskriftsinspirasjon)

Share This