Denne oppskriften (ca 4 porsjoner) testes ut i august 2024. Jeg skal servere den sammen med brun linsedal og basmatiris. Det blir sannsynligvis noen justeringer.
Ingredienser | Fremgangsmåte |
Marinade | |
½ kg kyllinglårfilet uten bein, skåret i biter på 2-3 cm | Ha kylling i en bolle.
Tilsett ingefær-hvitløkspaste. Tilsett salt. Tilsett kokosmelk (eller yoghurt om du bruker det) Tilsett garam masala, korianderpulver, sort pepper, kasuri methi. Bland godt og mariner i minst 30 minutter, gjerne over natten i kjøleskapet. |
1½ ts ingefær-hvitløkspaste | |
½ ts salt | |
3 ss kokosmelk eller gresk yoghurt | |
¾ ts garam masala | |
1 ts korianderpulver | |
½ ts knust sort pepper | |
½ ts kasuri methi (tørkede bukkehornkløverblader) | |
Til å steke og lage puré | |
1 ss olje/ghee | Varm olje/ghee i en panne. |
2-3 grønne kardemommekapsler | Tilsett kardemommekapsler. |
150 gram skivet gul løk | Tilsett skivet løk og stek til de gjennomsiktig |
2 cm ingefær, skrelt og skivet | Tilsett ingefær, hvitløk, cashewnøtter. |
2 store hvitløksfedd, skrelt og i tynne skiver | |
15 cashewnøtter | |
1.5 dl kokosmelk (eller fløte om du bruker det) | La blanding avkjøles litt. Ha i blender med kokosmelk. Kjør til jevn puré. |
Til sausen | |
2-2½ ss ghee (delt til temperering og steking av kylling) | Hell halvparten av ghee i en panne og varm på lav varme. |
1-2 grønne chili (hakket eller uten frø og delt) | Tilsett grønn chili. |
1 sort kardemomme (valgfritt) | Tilsett sort kardemomme, kanel, nellikspiker, muskatblomme |
2 tommer kanel (valgfritt) | |
2 nellikspiker (valgfritt) | |
2 tråder muskatblomme (valgfritt) | |
Ca 3-5 dl vann – vurder mengde | Bland puré og vann. Kok opp på middels varme. |
½-1 ts salt (juster) | La sausen småkoke til den tykner og du ser fettperler på toppen (ca. 15minutter). Rør av og til. |
½-1 ts Garam Masala | Tilsett garam masala, muskat, salt, kasuri methi og den stekte kyllingen i sausen.
La det småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sort pepper eller garam masala. |
½ ts kasuri methi (tørkede bukkehornkløverblader) | |
⅛-¼ ts revet muskatnøtt | |
Stek kyllingen | Når det er igjen ca 20-30 min til middag er klar, stek kyllinglårfiletbiter på grillfunksjon i ovn – ca 8 minutter på hver side – bland i sausen når det er klar |
½ ts sort pepper (valgfritt, juster etter smak) | Tilsett kokosmelk for en rikere smak. |
0.5-1 dl kokosmelk eller fløte (valgfritt) | Pynt med sort pepper og server med basmatiris, gul ris eller safranris. Server gjerne sammen med en god dal. |