Masoor dal

Ca. 4 porsjoner.
Retten er tilbehør, ikke en hovedrett.

Fremgangsmåte Ingredienser
Ha masoor dal & moong dal (valgfritt) i en gryte eller trykkoker. skyll til vannet er klart 2.5 dl masoor dal (røde linser)

Eventuelt 4 ss moong dal (valgfritt)

Tilsett hakkede tomater, vann og grønn chili 4 mellomstore tomater (friskåret og hakket)

2 grønn chili (valgfritt)

C 3 dl vann

Trykkok på middels varme.  
Varm ghee (eller olje eller smør) i en liten panne på middels varme 2 til 4 ss ghee eller (1 ss olje eller 2 ss smør)
Tilsett sennepsfrø, spisskummen, tørket rød chili og hakket hvitløk. Fres til hvitløken blir litt gyllen 2 tørket rød chili knust

4 hvitløksfedd hakket

0,5 ts sennepsfrø (valgfritt)

1 ts spisskummen frø

 

Slå av varmen og tilsett hing, chilipulver, gurkemeie og garam masala. Hell dette over dalen. tilsett salt og kasuri methi hvis du bruker 2 klype asafoetida (hing)

0.5 ts chilipulver

0,5 ts gurkemeie

¼ ts garam masla

1 ts salt (tilpasses smak)

0,5 ts kasuri methi

Bland og la det småkoke i 2 minutter. Hvis du bruker korianderblader, tilsett dem nå Hakkede korianderblader
Press inn litt sitron før servering 2 til 4 ss sitronsaft til servering

Serveres med ris.

Share This