Ca. 4 porsjoner.
Retten er tilbehør, ikke en hovedrett.
Fremgangsmåte | Ingredienser |
Ha masoor dal & moong dal (valgfritt) i en gryte eller trykkoker. skyll til vannet er klart | 2.5 dl masoor dal (røde linser)
Eventuelt 4 ss moong dal (valgfritt) |
Tilsett hakkede tomater, vann og grønn chili | 4 mellomstore tomater (friskåret og hakket)
2 grønn chili (valgfritt) C 3 dl vann |
Trykkok på middels varme. | |
Varm ghee (eller olje eller smør) i en liten panne på middels varme | 2 til 4 ss ghee eller (1 ss olje eller 2 ss smør) |
Tilsett sennepsfrø, spisskummen, tørket rød chili og hakket hvitløk. Fres til hvitløken blir litt gyllen | 2 tørket rød chili knust
4 hvitløksfedd hakket 0,5 ts sennepsfrø (valgfritt) 1 ts spisskummen frø
|
Slå av varmen og tilsett hing, chilipulver, gurkemeie og garam masala. Hell dette over dalen. tilsett salt og kasuri methi hvis du bruker | 2 klype asafoetida (hing)
0.5 ts chilipulver 0,5 ts gurkemeie ¼ ts garam masla 1 ts salt (tilpasses smak) 0,5 ts kasuri methi |
Bland og la det småkoke i 2 minutter. Hvis du bruker korianderblader, tilsett dem nå | Hakkede korianderblader |
Press inn litt sitron før servering | 2 til 4 ss sitronsaft til servering |
Serveres med ris.