Mungdal med sitron og ingefær

Denne lette dal retten gir friskhet fra ingefær og sitron. Den passer godt som tilbehør til rike, kremete retter som lammekorma, og gir en fin kontrast i smak og tekstur.
Smaken er mild– perfekt når hovedretten skal skinne og du vil ha friskt tilbehør.

Ingredienser Fremgangsmåte
  •  4 dl delt mungbønner (split moong dal)
  • 1 liter vann
  • 1 ts salt
Skyll mungdal grundig. Ha i vann og litt salt.
Hvis du bruker trykkoker er denne klar på ca 5 min etter fullt trykkUten trykkoker: La småkoke i 20–25 minutter til de er mungbænner er møre og nesten oppløst. Rør jevn. Tilsett mer vann ved behov. Hvis du bruker hele bønner – forleng koketid til ca 45 min.
  •  2 ss ghee eller olje
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts revet fersk ingefær
  • 1 ts hele sennepsfrø (valgfritt)
  • 1 grønn chili, delt i to (kan sløyfes)
  • 15 ferske karri-blader  eller 2 tørkede (valgfritt)
  •  Varm olje/ghee
  • Ha i gurkemeie
  • Tilsett ingefær og fres i 30 sekunder
  • Tilsett sennepsfrø og la dem poppe.
  • Tilsett chili og fres lett (kan sløyfes for mildere variant).
  • Tilsett karri-blader hvis du har, og stek noen sekunder.Bland sammen med dal når bønner er klare
2 ss sitronsaft (eller mer etter smak) Rør inn sitronsaft rett før servering.
Smak til med salt og sitron Smak til og juster syre og salt. Dal bør være silkemyk, lett flytende.
Pynt gjerne med koriander
Share This