Denne lette dal retten gir friskhet fra ingefær og sitron. Den passer godt som tilbehør til rike, kremete retter som lammekorma, og gir en fin kontrast i smak og tekstur.
Smaken er mild– perfekt når hovedretten skal skinne og du vil ha friskt tilbehør.
Ingredienser | Fremgangsmåte |
|
Skyll mungdal grundig. Ha i vann og litt salt. Hvis du bruker trykkoker er denne klar på ca 5 min etter fullt trykkUten trykkoker: La småkoke i 20–25 minutter til de er mungbænner er møre og nesten oppløst. Rør jevn. Tilsett mer vann ved behov. Hvis du bruker hele bønner – forleng koketid til ca 45 min. |
|
|
2 ss sitronsaft (eller mer etter smak) | Rør inn sitronsaft rett før servering. |
Smak til med salt og sitron | Smak til og juster syre og salt. Dal bør være silkemyk, lett flytende. |
Pynt gjerne med koriander |