Ovnristet blomkål med indiske krydder
by Ingunn Olea | Apr 17, 2025
Sprø blomkål med varme, aromatiske kryddersmaker: perfekt som tilbehør til indiske retter, eller som en smårett med en frisk yoghurt-dipp ved siden av.
Ingredienser |
Fremgangsmåte |
1 mellomstor blomkål, delt i små buketter |
Forvarm ovnen til 200 °C. |
- 2–3 ss nøytral olje eller sennepsolje
- 1/2 ts hele spisskummenfrø (eller 1 ts malt spisskummen)
- 1/4 ts gurkemeie
- 1/2 ts malt koriander
- 1/2 ts chilipulver (eller etter smak)
- Salt etter smak
|
- Bland blomkålbukettene i en stor bolle med olje, krydder og salt. Sørg for at alt er godt dekket.
- Fordel blomkålen jevnt på stekebrett med bakepapir.
- Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. Vend blomkålen halvveis – den skal bli gyllen – og litt sprø i kantene.
|
Valgfritt: 1/2 ts garam masala (drysses på etter steking) |
Dryss eventuelt over garam masala og litt sitronsaft før servering. |
Valgfri garnityr: frisk koriander og sitronsaft |
|