Kylling til 2 porsjoner, saus for 4 porsjoner.
Ingredienser | Fremgangsmåte |
Marindade | Legg kyllingen i en stor miksebolle. Dryss ¼ ts salt, sort pepper, rød chilipulver og sitronsaft. Bland og sett til side. |
200 g kyllingfilet | |
1 ss sitronsaft | |
1/3 ts sort pepper | |
¼ ts chilipulver | |
¼ ts salt | |
Palak paste | |
1 pose spinat (200-250 g) | Hell 1 ts olje i en varm panne og tilsett cashewnøtter og grønn chili. Stek under omrøring til chilien får blemmer. Tilsett spinat og stek på middels varme i ca 6 minutter. Slå av varmen og avkjøl. Hell over i blender sammen med ½ kopp kaldt vann og lag en jevn pure. |
Ca 2 grønn eller rød chili (ikke sterk type) | |
Ca 20 cashewnøtter | |
Andre ingredienser | |
2 ss olje | Tilsett resten av oljen (sammen med ghee hvis du bruker) i en varm panne. Tilsett alle de hele krydderne og la dem surre. Rør inn den hakkede løken og stek til den er lysebrun og virkelig myk. |
1 laurbærblad | |
½ ts spisskummen frø | |
3 grønne kardemomme | |
4 nellik | |
1 kanelstang | |
1 sort kardemomme | |
2 dl finhakket løk | |
2 ts ingefær og hvitløks paste (1 ts hver) | Rør inn og fres til aromatisk |
2 dl tomater (finhakket) | Tilsett tomater og salt. Rør godt og kok til tomatene mister rå smak |
¾ til 1 ts salt (juster etter smak) | |
¾ ts garam masala (tilpass etter smak) | Tilsett marinerte kylling og stek på middels høy varme til den er blek. Rør inn garam masala. |
Ca 1 dl varmt vann | Hell i varmt vann og bland godt. Stek tildekket på middels varme til kyllingen er gjennomstekt.
Rør så inn spinatpuréen. Hvis kyllingsausen er for tykk: hell i litt varmt vann. |
1 ss kasuri methi | La det småkoke til det er boblende varmt og kok i 3 til 4 minutter. Smaktest og juster salt. Ta kasuri methi i håndflatene og knus godt. Dryss over hele. Slå av varmen. Hold sausen litt rennende hvis du vil servere med ris. Den tykner ved avkjøling. |
1 til 2 ss creme fraiche el | Ha litt creme fraiche i, og svis sitronsaft over ved servering. |
Serveres med ris, og gjerne en god dal.