Potetsalat
Det er sommer, det er sol, det er grill, og det finnes potetsalat som passer til det meste. Det er mange forskjellige varianter, så jeg gikk til Modernist Cuisine for inspirasjon. Kom ganske langt.. men måtte kaste inn håndkle når det kom til eggeplommer kokt sous vide; og potetskall som først skulle bakes i ovn, så frityrkokes. Men noe tok jeg; som å skjære potetene i biter først, så skylle dem godt for å få vekk stivelse som ligger utenpå, og til slutt trekke dem på 90 grader. Resultatet ble veldig bra, og potetene klebet ikke i det hele tatt. DET skal jeg fortsette med! Sausen var også god, men her kommer jeg nok til å variere en del i sommer.
400 g nypoteter
5 g salt |
Skjær potetene i 1 – 2 cm biter. Skyld potetene i kaldt vann, for å få vekk all stivelsen på potetene. Dette sørger for at potetene ikke er klissete.
Ha i kjele med kaldt vann og salt. Kok opp til 90 grader og trekk til møre. |
30 g creme fraiche
10 g hvitvinseddik 10 g olivenolje (eller valnøttolje) 3 g sennep 2 g salt |
Bland alt godt med en visp og rør potetene forsiktig inn. |
2 g koriander frø
3 g selleriblader
|
Stek korianderfrø til aromaen kommer frem. Så mal det og ha i salaten, sammen med selleriblader som er finhakket. |
Alternativ dressing
2 g salt
2 g sort pepper 40 g olivenolje 30 g revet parmasan 10 g persille eller basilikum
|
Hakk persille / basilikum og bland alt sammen. Rør potetene inn. |