Dette er en typisk amerikansk rett som serveres med hamburgerbrød. Den er forholdsvis søt, og selvfølgelig en slager hos barna. Sukkermengden kan nok reduseres betraktelig, og mer krydder kan brukes.
1 ss salt
2 ss sennespspulver
4 ss røkt paprikapulver
2 ss sukker
Gni dette inn i ca 1.4kg svinestek i ca 2 cm tykke skiver.
Hell 3 dl eplejuice og 1 dl vann i trykkokeren, og legg kjøttet på rist over vesken. Kok i ca 90 minutter.
Ta deretter ut kjøttet.
Behold ca halvparten av kraften i kjelen og kok til vesken er redusert til ca 1 dl.
kok opp:
1 dl eplecidereddik
1 dl ketchup
5 ss brunt sukker
5 ss Dijon sennep
..og la det koke i ca 10 min.
Imens fjerner du alt fett fra kjøttet og “drar” resten i små biter med to gafler.
Bland de to sausene sammen og bland i kjøttet og server i hamburgerbrød med colesalw.
Forslag til coleslaw kan være:
300 g kål
2 stk gulrot
1 stk grønt, syrlig eple
ca 0,5 dl majones
0,5 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss hp-saus
salt og pepper
Finsnitt kål og riv gulrøtter og eple. Bland inn saus og voila!