Har forsøkt en del løsnigner, og her er notater som en dag vil bli til en post 🙂
Skinkestek sous vide: for ca 5-6 personer
Ca. 1.4 kg skinkestek (eller svinenakke) | Skjør av svor og fettlag. |
Rub (Se under) | Gni kjøttet godt inn med Rub, la stå i kjøleskap i 4-12 timer. |
Ha i Sous Vide på 68 grader i 18 timer (opp til 24, visstnok) | |
Ta ut, tørk godt av, gni inn med rub på nytt. | |
ha i ovn på 200 grader i 90 min, for å få en skorpe. | |
Kraft fra sous vide posen 2 ts maisenna |
Kok ned kraften fra Sous Vide posen, smak til med salt. Rør ut maisenna i kaldt vann og ha i for tykkere kraft som fester seg mer til kjøttet. |
Riv kjøttet i grove biter (de faller mer fra hverandre når man rører inn kraften under). Og ha i sammen med kraften | |
BBQ saus | Smak til med ønsket BBQ saus |
server gjeren med:
- Colslaw
- syltet rødløk
Dry rub: for 2,5 kg svin
- 2 ss røkt paprika pulver
- 1 ss salt
- 2 ss brukt sukker
- 1 ss mørk chili pulver
- 1 ss spisskumen
- ½ oregano
- ½ ss sort pepper
- ½ ss sellerifrø
- ½ ss korianderfrø
- 1 ss hvitløkspulver
- ½ ss cayene pepper
- 1 ss Gule sennepsfrø (whole)
- (1/2 tsp of Prague Powder / curing salt – må fortsatt testes ut 🙂
Kilder:
Sous Vide BBQ Pork Shoulder
There are times when we want things a little more hands-off, a little more reliable, whether it’s because we’re getting ready for a big party and don’t want to risk screwing up that pork, or if we’re busy weekday workers who still want to be able to come home and pull off a batch of pulled pork before bedtime.