Pulled pork og dry-rub for sous vide

Har forsøkt en del løsnigner, og her er notater som en dag vil bli til en post 🙂

Skinkestek sous vide: for ca 5-6 personer

Ca. 1.4 kg skinkestek (eller svinenakke) Skjør av svor og fettlag.
Rub (Se under) Gni kjøttet godt inn med Rub, la stå i kjøleskap i 4-12 timer.
Ha i Sous Vide på 68 grader i 18 timer (opp til 24, visstnok)
Ta ut, tørk godt av, gni inn med rub på nytt.
ha i ovn på 200 grader i 90 min, for å få en skorpe.
Kraft fra sous vide posen
2 ts maisenna
Kok ned kraften fra Sous Vide posen, smak til med salt.
Rør ut maisenna i kaldt vann og ha i for tykkere kraft som fester seg mer til kjøttet.
Riv kjøttet i grove biter (de faller mer fra hverandre når man rører inn kraften under). Og ha i sammen med kraften
BBQ saus Smak til med ønsket BBQ saus

server gjeren med:

Dry rub: for 2,5 kg svin

  • 2 ss røkt paprika pulver
  • 1 ss salt
  • 2 ss brukt sukker
  • 1 ss mørk chili pulver
  • 1 ss spisskumen
  • ½ oregano
  • ½ ss sort pepper
  • ½ ss sellerifrø
  • ½ ss korianderfrø
  • 1 ss hvitløkspulver
  • ½ ss cayene pepper
  • 1 ss Gule sennepsfrø (whole)
  • (1/2 tsp of Prague Powder / curing salt – må fortsatt testes ut 🙂

Kilder:

Sous Vide BBQ Pork Shoulder

There are times when we want things a little more hands-off, a little more reliable, whether it’s because we’re getting ready for a big party and don’t want to risk screwing up that pork, or if we’re busy weekday workers who still want to be able to come home and pull off a batch of pulled pork before bedtime.

 

Share This