Reker, avokado og mangosalat med glassnudler

Denne oppskriften er for 2 personer. Salaten har en perfekt balanse av friske, søte, sure og litt sterke smaker, – og med god krønsj fra peanøtter. Tilsett eventuelt sitrongress også om du har (stek i så fall). Denne retten fungerer også godt med kylling istedenfor reker.

 

 

 

 

 

Ingredienser Fremgangsmåte
Nudelsalat
200-300 g glassnudler Legg nudlene i en kjele med kokende vann. La stå i ca 5 minutter til de er myke. Sil og skyll med kaldt vann for å forhindre at de kleber. Klipp nudlene i mindre biter med saks.
800 g rå reker, skrellet med halene på
½ kinesisk hvitløk, finhakket Varm ca 6 SS olje i en liten kjele på middels varme. Tilsett hvitløk, chili og en god klype salt, og stek i 2-3 minutter til hviløk og chili ikke lenger er rå
1 stor rød chili, finhakket (valgfritt)
1/2 sitron, saften Press sitronsaft i den varme pannen og fortsett å steke i ytterligere 1 minutt. Skru av varmen og sett til side.
2-3 faste og modne avokadoer Skjær avokadoene i biter.
1 stor og moden mango Skjær mangoen i biter.
1 rød paprika, tynne skiver stek rød paprikaog ha i salaten
2-3 dl basilikumblader, grovt revet Ha basilikumbladene i salaten.

Tilsett hakket koriander.

2-3 dl hakket koriander
1 dl ristede peanøtter, grovhakket Pynt salaten med grovhakkede ristede peanøtter.
Dressing
2 lime, saften Bland alle dressingredienser sammen.
7 ss søt chilisaus
4 ss lett soyasaus eller fiskesaus
1-2 ss extra virgin olivenolje
Servering Når du er klar til å servere, bland nudler, reker, avokado, mango, basilikum og koriander med dressingen. Pynt skålene med peanøtter og mer friske urter.

 

Share This