Grønn curry med scampi

For 2 personer.

Ingredienser Rekkefølge
Ca 16 scampi Base:

  • Ha vann og buljongterning i kjele
  • Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele
  • Ha finhakket galangal, fish sauce, grønn curry paste,  bullet chili (skåret opp på midten), og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
  • Stek rødløk og ha oppi
  • Plukk ut lemon grass og bullet chili når kraft er ferdig
3 dl grønnsakskraft
1 boks kokosmelk
Grønn thai curry paste
Galangal eller ingefær Mens kraften koker:

  • Rens scampi (inkludert å skjøre bort tarmer)
  • skjær rødløk, og andre grønnsaker og stek, legg til side
1-2  bullet chili
1 rødløk
3 stilker sitrongress
1-2 ss fish sauce
4 kaffir lime blader  

  • Bland kokosmelk, med kraft, ha i stekte grønnsaker, og la putre i et par minutter
  • Ha i scampi og oppskåret  thai basil de siste minuttene før servering
  • Serveres med ris
hvitløk
2 ss palmesukker/kokossukker
2 gulrøtter i skiver
½  blomkål i buketter
½ brokkoli i buketter
3-4 oppskjærte blader thai basil
Andre grønnsaker som passer til er for eksempel squash, grønne bønner og thai aubergine

 

Share This