Grønn curry med scampi
by Ingunn Olea | Jul 22, 2023
For 2 personer.
Ingredienser |
Rekkefølge |
Ca 16 scampi |
Base:
- Ha vann og buljongterning i kjele
- Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele
- Ha finhakket galangal, fish sauce, grønn curry paste, bullet chili (skåret opp på midten), og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
- Stek rødløk og ha oppi
- Plukk ut lemon grass og bullet chili når kraft er ferdig
|
3 dl grønnsakskraft |
1 boks kokosmelk |
Grønn thai curry paste |
Galangal eller ingefær |
Mens kraften koker:
- Rens scampi (inkludert å skjøre bort tarmer)
- skjær rødløk, og andre grønnsaker og stek, legg til side
|
1-2 bullet chili |
1 rødløk |
3 stilker sitrongress |
1-2 ss fish sauce |
4 kaffir lime blader |
- Bland kokosmelk, med kraft, ha i stekte grønnsaker, og la putre i et par minutter
- Ha i scampi og oppskåret thai basil de siste minuttene før servering
- Serveres med ris
|
hvitløk |
2 ss palmesukker/kokossukker |
2 gulrøtter i skiver |
½ blomkål i buketter |
½ brokkoli i buketter |
3-4 oppskjærte blader thai basil |
Andre grønnsaker som passer til er for eksempel squash, grønne bønner og thai aubergine |