Linser er en veldig god og næringsrik del av et Indisk måltid, som gir balanse med grønnsaker, ris og kjøttretten. Denne er en av mine favoritter.
Ingredienser og fremgangsmåte:
1 ss ghee (eller olje)
1 ts gurkemeie 1 ts salt 1 ts. Chilipulver |
Varm ghee, og fres gurkemeie, salt og chilipulver i ett minutt. |
250g / 3 dl. Mungdaal
12 dl. Vann |
Ha i vann og dal og kok linsene til de er møre, ca. 40 minutter. |
Saus / Tarka
4 ss ghee (smør) 2 fedd hvitløk 1 ts. Spisskummen 100g løk 1 grønn chili |
Finhakk løk og stek den i ghee med krydder og hvitløk, til den er mør. |
2 ss ingefær
150g tomat |
Tilsett hakket tomat og raspet ingefær og småkok i 3-4 minutter. |
1 ts. Garam masala
2 ss koriander |
Bland saus med linser, og strø over garam masala og koriander. |