Steinbitt har en fantastisk smak, så fremfor å legge til smak, handler det om å tilberede den helt riktig. Med sous vide får man den helt perfekt!
For saus, gikk jeg til Modernist Cusine og fant en oppskrift for rødvinssmør. Nå hadde jeg bare hvitvin, så da bli det en variasjon, men resultatet ble svært godt. (men neste gang prøver jeg med rødvin (se side 3-104))
(pr. porsjon)
200 g steinbitt filet 1 ss olivenolje |
Ha steinbitt og olivenolje i pose og forsegl.
Ha i vannbad på 54 grader i 30 minutter. |
Hvitvinssmør
1 løk
1 fedd hvitløk 1 ss smør |
Finhakk og stek løken i 5 min sammen med hvitløk |
3,5 dl. Hvitvin
3 ss hvitvinseddik 2 ts. Estagron 2 ts. Timian |
Ha i med løken og reduser til ca 2 dl.
Sil av løken |
1 g Ultra-tex | Pisk inn (bruk stavmikser) inn stivelsen, juster for ønsket tykkelse. |
200 g smør | Varm opp sausen og reduser til meget lav varme. Bruk et rivjern for å riv smør i saus og pisk inn. Server. |