Svinefilet med eplesaus

DSC04103

Svinefilet er i utgangspunktet mørt kjøtt, og egner seg for SousVide. Tar bare en time, og så har man utgangspunktet for fantastisk måltid!

Denne servert med en fantastisk eplesaus, som passer utmerket til svin, og på sprøstekt bacon.

 

Helstekt Svinefilet – sous vide

Indrefilet svin
2 ts rosmarin
2 ts timian
2 ts sort pepper
2 ss olivenolje
Bland marinaden og gni kjøttet inn med den. Vakuum pakk kjøttet og ha den i vannbad på 62 grader i 60 minutter.
Tørk kjøttet og brun den på hver side i ca. 20 sek. Pr. side. La det hvile så skjær i skiver. Server.

Eplesaus

1 løk
4 fedd hvitløk
1ss Rosmarin
5 Nellik
5 dl. Eplesaft
3 dl. Hvitvin
3 ss hvitvinseddik
Skjær løk i tynne skiver, knus hvitløk og ha i kjele og kok til ca. halvt volum
Sil av sausen og varm opp igjen.
50 g smør Skjær smør i terninger, og visp inn.
Salt og pepper Smak til og server

Server med sprøstekt bacon og poteter.

Share This