Svinefilet er i utgangspunktet mørt kjøtt, og egner seg for SousVide. Tar bare en time, og så har man utgangspunktet for fantastisk måltid!
Denne servert med en fantastisk eplesaus, som passer utmerket til svin, og på sprøstekt bacon.
Helstekt Svinefilet – sous vide
Indrefilet svin 2 ts rosmarin 2 ts timian 2 ts sort pepper 2 ss olivenolje |
Bland marinaden og gni kjøttet inn med den. Vakuum pakk kjøttet og ha den i vannbad på 62 grader i 60 minutter. |
Tørk kjøttet og brun den på hver side i ca. 20 sek. Pr. side. La det hvile så skjær i skiver. Server. |
Eplesaus
1 løk 4 fedd hvitløk 1ss Rosmarin 5 Nellik 5 dl. Eplesaft 3 dl. Hvitvin 3 ss hvitvinseddik |
Skjær løk i tynne skiver, knus hvitløk og ha i kjele og kok til ca. halvt volum |
Sil av sausen og varm opp igjen. | |
50 g smør | Skjær smør i terninger, og visp inn. |
Salt og pepper | Smak til og server |
Server med sprøstekt bacon og poteter.