Dette er en rett som varmer og er fantastisk god. Oppskriften under er en grunnoppskrift som kan varieres. Retten kan varieres på flere måter:
– valg av protein: denne funker svært godt med kylling, reker og fisk. Velg det du liker best. Ad kylling: bruker du lårfilet, er denne gjerne mer saftig og smaksrik. Velger du bryst, bør den behandles med omhu, slik at den ikke blir overstekt, og med det tørr.
– Valg av grønnsaker: Thai grønnsaker er godt, men ofte dyrt her i Norge, og ikke alltid lett å få tak i. Mange grønnsaker fungerer, så erstatt gjerne med det som er i sessong. Anbefalte alternativer inkluderer: blomkål, brokkoloi, grønne bønner og Gulrøtter.
– valg av curry paste: Rød Curry paste er noe mildere enn grønn, og har mer comfort food preg over seg, mens Grønn er noe sterkere og friskere.
For 2 personer, med kylling
Ingredienser | Rekkefølge |
ca. 2 ss kokosmelk 1 ss curry paste (1/2 ss hvit eddik) 300 g kyllingfilet eller kyllinglårfillet |
Bland curry paste, kokosmelk og evt. hvit eddik, til en marinade. Skjær kyllingen i store biter og ha i. – Lårfilet blir gjerne mer saftig og er mindre utsatt for å tørke ut når den stekes. |
3-4 fedd hvitløk 1 rødløk |
Hakk og stek løk og hvitløk i en kjele |
Ca. 3 SS Rød thai curry paste 1 ss finhakket Galangal/ingefær |
Ha i curry paste og Galangal, og stek noen sekunder til det lukter godt (30-60 sek. typisk) Merk: Mengde curry paste varierer etter type, og hvor sterk du vil ha den, så smak til etterhvert. |
3 dl kyllingkraft/buljong 2 stilker sitrongress 1-2 ss fish sauce 4 kaffir lime blader 2 ss palmesukker/kokossukker |
|
Kylling i marinade | Ha kylling i ovenen på full varme med grill – stek i ca. 8 min på hver side (følg med, ovner er svært forskjellig) |
150 gram grønne bønner 3-4 runde aubergine (fra thaibutikk) skåret opp i biter 100 gram bambusskudd fra boks 1/2 blomkål 1 gulrot 1-2 små chili |
Stek grønnsakene akuratt møtre og ha til siden. Husk at noen grønnsaker blir raskere møre enn andre, så stek dem gjerne separat. |
4 dl. kokosmelk 3-4 blader thai basil |
Ha kokosmelk i kjelen med kraften, og gi et raskt oppkok.
Ha i grønnsakene, og hakket Thai basil |
Ris (Aller best med thai ris) | server merd Ris. |