Rød/grønn thai curry med kokosmelk

Dette er en rett som varmer og er fantastisk god. Oppskriften under er en grunnoppskrift som kan varieres. Retten kan varieres på flere måter:
– valg av protein: denne funker svært godt med kylling, reker og fisk. Velg det du liker best. Ad kylling: bruker du lårfilet, er denne gjerne mer saftig og smaksrik. Velger du bryst, bør den behandles med omhu, slik at den ikke blir overstekt, og med det tørr.
– Valg av grønnsaker: Thai grønnsaker er godt, men ofte dyrt her i Norge, og ikke alltid lett å få tak i. Mange grønnsaker fungerer, så erstatt gjerne med det som er i sessong. Anbefalte alternativer inkluderer: blomkål, brokkoloi, grønne bønner og Gulrøtter.
– valg av curry paste: Rød Curry paste er noe mildere enn grønn, og har mer comfort food preg over seg, mens Grønn er noe sterkere og friskere.

For 2 personer, med kylling

Ingredienser Rekkefølge
ca. 2 ss kokosmelk
1 ss curry paste
(1/2 ss hvit eddik)
300 g kyllingfilet eller kyllinglårfillet
Bland curry paste, kokosmelk og evt. hvit eddik, til en marinade. Skjær kyllingen i store biter og ha i.
– Lårfilet blir gjerne mer saftig og er mindre utsatt for å tørke ut når den stekes.
3-4 fedd hvitløk
1 rødløk
Hakk og stek løk og hvitløk i en kjele
Ca. 3 SS Rød thai curry paste
1 ss finhakket Galangal/ingefær
Ha i curry paste og Galangal, og stek noen sekunder til det lukter godt (30-60 sek. typisk)
Merk: Mengde curry paste varierer etter type, og hvor sterk du vil ha den, så smak til etterhvert.
3 dl kyllingkraft/buljong
2 stilker sitrongress
1-2 ss fish sauce
4 kaffir lime blader
2 ss palmesukker/kokossukker
  • Ha buljong/kyllingkraft i kjelen
  • Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele
  • Ha i fish sauce og sukker i kjele og kok opp, og reduser varmen til lavt, og la det stå, opp til 30 min
  • Plukk ut lemon grass
Kylling i marinade Ha kylling i ovenen på full varme med grill – stek i ca. 8 min på hver side (følg med, ovner er svært forskjellig)
150 gram grønne bønner
3-4 runde aubergine (fra thaibutikk) skåret opp i biter
100 gram bambusskudd fra boks
1/2 blomkål
1 gulrot
1-2  små chili
Stek grønnsakene akuratt møtre og ha til siden. Husk at noen grønnsaker blir raskere møre enn andre, så stek dem gjerne separat.
4 dl. kokosmelk
3-4  blader thai basil
Ha kokosmelk i kjelen med kraften, og gi et raskt oppkok.

Ha i grønnsakene, og hakket Thai basil

Ris (Aller best med thai ris) server merd Ris.

 

Share This