(2 + porsjoner). Dette er en digg og næringsrik comfortsuppe som også kan være en rask og sunn hverdagsmiddag. Her har jeg brukt purre og gulrøtter som grønnsaker. Suppen kan nok godt varieres med andre grønnsaker, slik som spinat, eller fennikel. Tror også at ingefær kan gjøre seg godt.
Torsk kan også erstattes med reker, ca. 200g pillede reker pr. person
Ingredienser | Fremgangsmåte |
400 g torskefilet, uten skinn og bein | Legg fisken i dampovn på innstilling 50% dampl på 55 grader i 25 minutter |
5 ss olivenolje | Varm olivenolje i en stor stekepanne. |
4 hvitløksfedd, finskåret |
Tilsett gulrøtter og så purre og hvitløk Stek til de er myke. |
2 middels store gulrøtter, skåret i skiver | |
2 purre, skåret i tykke skiver | |
¾ ts malt koriander | Tilsett malt koriander og rør i ca. 30 sekunder. |
400 ml kokosmelk (jeg foretrekker Aroy-D sin)
2-4 dl kopp kokende vann 1 ts fiskesaus 1 ts salt 1/2 buljonterning |
Hell over i en kjele, tilsett så kokosmelk, salt og vann (vurder vannmengde ut fra hvor tykk du vil ha suppen. Kok opp og senk deretter varmen for å småkoke. |
1 selleri | Tilsett selleri og kok i ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper om nødvendig. |
Lime | Tilsett og smak til med saft fra en lime |
Til servering | Servering |
Fersk koriander | Server suppen med ekstra lime, fersk koriander og eventuelt ferskt brød om du ønsker det. |