Hummus

Jeg elsker hummus. Det kan brukes til så mangt. Det er godt som dipp for grønnsaker, som pålegg på knekkebrød, og som tilbehør til middagsretter. Denne oppskriften gir en stor porsjon. Jeg pleier å fryse minst halvparten.

Ingredienser Rekkefølge
500 g tørkede kikerter Ha kikertene i en kjele vann og la de stå over natten, og sil av vann
1 ts natron Ha i nytt vann i kjele og kok kikertertne sammen med natron til de er myke. Det tar ca 1-2 timer (avhengig av hvor lenge de ble bløtlagt i forkant).
1.5 dl tahini Sil kikertene, men behold kokevannet i en kjele/skål.
1-2 sitroner Ha kikertene i kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til å blande sammen kikertene med resterende ingredienser.
1 kinesisk hvitløk, finhakket eller most Massen skal bli myk, men ikke miste fasongen. Spe på med kokevann for å oppnå ønsket konsistens.
salt
Ca 1.5 dl olivenolje
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver

 

Share This