Jeg elsker hummus. Det kan brukes til så mangt. Det er godt som dipp for grønnsaker, som pålegg på knekkebrød, og som tilbehør til middagsretter. Denne oppskriften gir en stor porsjon. Jeg pleier å fryse minst halvparten.
Ingredienser | Rekkefølge |
500 g tørkede kikerter | Ha kikertene i en kjele vann og la de stå over natten, og sil av vann |
1 ts natron | Ha i nytt vann i kjele og kok kikertertne sammen med natron til de er myke. Det tar ca 1-2 timer (avhengig av hvor lenge de ble bløtlagt i forkant). |
1.5 dl tahini | Sil kikertene, men behold kokevannet i en kjele/skål. |
1-2 sitroner | Ha kikertene i kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til å blande sammen kikertene med resterende ingredienser. |
1 kinesisk hvitløk, finhakket eller most | Massen skal bli myk, men ikke miste fasongen. Spe på med kokevann for å oppnå ønsket konsistens. |
salt | |
Ca 1.5 dl olivenolje | |
1 ts spisskummen | |
1 ts paprikapulver |