Olea's oppskrifter
Chana Palak – Kikerter med spinat og krydder
Chana Saag, også kjent som Chana Palak, er laget av kikerter og spinat i krydret tomatsaus. Retten er enkel å lage (til indisk å være), full av grønnsaker og passer til både lunsj og middag. Server den med ris, og gjerne en dal. Ingredienser Fremgangsmåte 2.5 dl...
Chipotle-sopptaco med avokado og kimchi
Chipotle-sopptaco er en perfekt kombinasjon av sopp, krydret chipotle og friske grønnsaker. Dette er en smaksbombe med et herlig kick fra jalapeño lime, koriander og kimchi. Retten er enkel å lage og full av næring - passer til både middag og lunsj. Notat: skal teste...
Tomatbasert auberginegryte med bønner
Denne retten er rask, sunn og perfekt som komfortmat. Den passer like godt til frokost og lunsj, eller til og med som en enkel middag når du har litt knapt med tid. Med smakfull tomatsaus, myk aubergine og proteinrike bønner får du en næringsrik og mettende rett på 30...
Squash stir fry
Denne oppskriften er for 2 personer. Eventuelt 4 om det er en side dish. Ingredienser Fremgangsmåte 1 squash Skjær squash i 1 cm tykke skiver, og del disse i 4 Skjær løk i tynne skiver. Skjær paprikaen i tynne skiver. Skjær gulrøttene i skiver. Hakk hvitløken. Hakk...
Reker, avokado og mangosalat med glassnudler
Denne oppskriften er for 2 personer. Salaten har en perfekt balanse av friske, søte, sure og litt sterke smaker, - og med god krønsj fra peanøtter. Tilsett eventuelt sitrongress også om du har (stek i så fall). Denne retten fungerer også godt med kylling istedenfor...
Torskesuppe med kokosmelk
(2 + porsjoner). Dette er en digg og næringsrik comfortsuppe som også kan være en rask og sunn hverdagsmiddag. Her har jeg brukt purre og gulrøtter som grønnsaker. Suppen kan nok godt varieres med andre grønnsaker, slik som spinat, eller fennikel. Tror også at ingefær...
Malai chicken – kremet hvit kyllingcurry
Denne oppskriften (ca 4 porsjoner) testes ut i august 2024. Jeg skal servere den sammen med brun linsedal og basmatiris. Det blir sannsynligvis noen justeringer. Ingredienser Fremgangsmåte Marinade ½ kg kyllinglårfilet uten bein, skåret i biter på 2-3 cm Ha kylling i...
Whole masoor dal – Brun linsedal
Oppskrift for 3-4 porsjoner. Serveres sammen med basmatiris. Retten er god som en middag i seg selv, men kan godt være tilbehør sammen med en indisk kyllingrett, som for eksempel kylling korma. Ingredienser Fremgangsmåte Trykkoking linser 120 gram hele masoor dal...
Chicken Jalfrezi
Retten er god med rød ris som tilbehør. Og gjerne en dal, og grønnsaksrett i tillegg. Ingredienser Fremgangsmåte Marinade 500-600 g kylling (jeg bruker lårfilet) 2 ss sitronsaft 1ts salt 1 ts svart pepper...
Chana Masala
Ingredienser Fremgangsmåte For kikerter 4.6 dl kikerter (tørre rå kikerter) Skyll de tørre kikertene. Bløtlegg i minst 2 timer Ca 7 dl vann (for å trykkoke) Tøm vannet av kikertene og skyll godt. Hell på vann og trykkkok i ca 30 minutter. Sørg for at...
Dal Makhani
4 porsjoner. Ingredienser Fremgangsmåte Til trykkoking: Ha urad dal i en kjele og skyll god. Kok opp vann og legg dem i bløt i 3 til 4 i bløt i 4 timer. Trykkok linser og bønner på høyt trykk i ca. 40 min (til linser er svært myke) 200 g sorte linser (urad dal) Ca 50...
Masoor dal
Ca. 4 porsjoner. Retten er tilbehør, ikke en hovedrett. Fremgangsmåte Ingredienser Ha masoor dal & moong dal (valgfritt) i en gryte eller trykkoker. skyll til vannet er klart 2.5 dl masoor dal (røde linser) Eventuelt 4 ss moong dal (valgfritt) Tilsett hakkede...
Kylling kurma (ikke helt det samme som korma)
Kylling til 2 porsjoner, saus for 4 porsjoner. Fremgangsmåte Ingredienser Blend ca 1.5 dl kokosmelk med cashewnøtter og fennikelfrø med noen spiseskjeer vann til en jevn masse. Sett til side 8 cashewnøtter 1.5 dl kokosmelk ¾ teskje fennikelfrø Hakk løk og tomater...
Palak chicken/Kylling spinatcurry
Kylling til 2 porsjoner, saus for 4 porsjoner. Ingredienser Fremgangsmåte Marindade Legg kyllingen i en stor miksebolle. Dryss ¼ ts salt, sort pepper, rød chilipulver og sitronsaft. Bland og sett til side. 200 g kyllingfilet 1 ss sitronsaft 1/3 ts sort pepper ¼ ts...
Butter chicken
Oppskriften gir 2 porsjoner kylling, 4 porsjoner saus. Ingredienser Gjennomføring Første marinering Bland ingredienser, la stå i ca 20 min. 250 g kyllingfilet ½ ts chilipulver 1/3 ts salt 1 ts sitronsaft Andre marinering 1/3 gresk yoghurt eller kokosmelk Bland sammen...
Tikka Masala
2 porsjoner. Ingredienser Gjennomføring Marinade 250 g kyllingfilet Skjær i strimler ½ ts chilipulver Bland chili, garam masala, cuminpulver, korianderpulver, ingefær og salt med kyllingen. 1 ts garam masala ¼ ts gurkemeie 1 ts korianderpulver ½ ts cuminpulver ½ ts...
Grønn Moong Dal
4 porsjoner Ingredienser Gjennomføring 2.5 dl tørkede grønne mungbønner Skyll bønner godt. Hell kokende vann over dem og la stå mens du kutter grønnsaker og klargjør krydder. 2.5 dl løk eller rødløk Finskjær løk Ca 4 dl finskåret tomat Finskjør tomat 1-5 ts ingefær...
Chicken korma
For 2 personer. Ingredienser Gjennomføring Marinade 250 gram kylling Bland krydder, ingefær og hvitløk, yoghurt/kokosmelk, og ha i oppskåret kylling. La dette marinere mens du klargjør resten. ¼ ts gurkemeie 3 ss melkefri yoghurt eller kokosmelk 1 ss paste fra ingefær...
Grønn curry med scampi
For 2 personer. Ingredienser Rekkefølge Ca 16 scampi Base: Ha vann og buljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, grønn curry paste, bullet chili (skåret opp på midten), og sukker i kjele, kok på medium...
Grønn curry med kylling
For 2 sultne personer. Ingredienser Rekkefølge 1 kyllingfilet Base: Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, curry paste, og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter...
Rød curry med scampi
For 2 personer. Ingredienser Rekkefølge Ca 16 scampi Base: Ha vann og buljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, rød curry paste, bullet chili (skåret opp på midten), og sukker i kjele, kok på medium...
Rød curry med kylling
For 2 personer. Comfort food! 😊 Ingredienser Rekkefølge 1 kyllingfilet Base: Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce, rød curry paste, bullet chili (skåret opp på midten), og sukker...
Pad thai – med kylling eller scampi
Ser frem til jeg får denne helt riktig. 😊For 2 personer. Ingredienser Rekkefølge 150 gram Risnudler Bland sammen sausen; skjær kylling i strimler og hell litt av sausen over kylling, la det marinere i ca 15 minutter ½ Hvitløk 1 rød chili 2 kyllingfileeter (eller...
Tom Kha Gai – thaisuppe med kokosmelk
Nydelig komfort food suppe. Oppskriften holder for 3 personer Ingredienser Rekkefølge 2 kyllingfileeter (ca 450 gram) Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele Del lemongrasstilker i 2; klem flat med flatsiden på kniven, legg i kjele Ha finhakket galangal, fish sauce,...
Laks Sous Vide med erte og spinatpure
Oppskriften under er for 1 person Ingredienser Rekkefølge 1 porsjonsstykke laks (ca 125 g) Varm opp vann i sous vide til ca 50 grader. Svis litt sitron over laksestykkene og kvern litt salt og pepper over før du vakumpakker og har i vannbadet i 30 minutter Salt og...