Nå begynner rabarbra sesongen og med det, muligheter for nydelige desserter. Et viktig steg er å få den i rett konsistens, sous vide gir full kontroll på dette. Utgangspunktet mitt er igjen tabellene i Modernist Cusine.
Den møre varianten egner seg for å spises, og jeg lagde den slik at det også var en søt sirupslake som fungerer godt som saus.
For syltetøyet smakte jeg til med sukker til slutt.
130g rabarbra 25g brunt sukker 1 vaniljestang 1 ss vann |
Skjær rabarbra i 10 cm lange biter og vakuumpakk sammen med sukker og vann. |
Varm vannbadet til 88 graderFor mør rabarbra, ha i 20 minutter |
Rabarbra syltetøy sous vide
130g rabarbra 25g brunt sukker 1 ss vann |
Skjær rabarbra i 3 cm lange biter og vakuumpakk sammen med sukker og vann. (de korte bitene gjør at det blir kortere fibre og syltetøyet blir lettere å bruke skje) |
Varm vannbadet til 88 graderFor syltetøy trekk det i 60 minuttersmak til med sukker |
http://www.foodieah.com/2010/10/rhubarb-sous-vide.html (flotte bilder, men feil tid / temperatur)