Rabarbra Sous Vide: Syltetøy eller mør

DSC01901

Nå begynner rabarbra sesongen og med det, muligheter for nydelige desserter. Et viktig steg er å få den i rett konsistens, sous vide gir full kontroll på dette. Utgangspunktet mitt er igjen tabellene i Modernist Cusine.

Den møre varianten egner seg for å spises, og jeg lagde den slik at det også var en søt sirupslake som fungerer godt som saus.

For syltetøyet smakte jeg til med sukker til slutt.

130g rabarbra
25g brunt sukker
1 vaniljestang
1 ss vann
Skjær rabarbra i 10 cm lange biter og vakuumpakk sammen med sukker og vann.
Varm vannbadet til 88 graderFor mør rabarbra, ha i 20 minutter

Rabarbra syltetøy sous vide

130g rabarbra
25g brunt sukker
1 ss vann
Skjær rabarbra i 3 cm lange biter og vakuumpakk sammen med sukker og vann. (de korte bitene gjør at det blir kortere fibre og syltetøyet blir lettere å bruke skje)
Varm vannbadet til 88 graderFor syltetøy trekk det i 60 minuttersmak til med sukker

DSC01897 DSC01895

http://www.foodieah.com/2010/10/rhubarb-sous-vide.html (flotte bilder, men feil tid / temperatur)

 

Share This