Chipotle-sopptaco er en perfekt kombinasjon av sopp, krydret chipotle og friske grønnsaker.
Dette er en smaksbombe med et herlig kick fra jalapeño lime, koriander og kimchi. Retten er enkel å lage og full av næring – passer til både middag og lunsj.
Notat: skal teste ut å lage saus til sopp med å blande ovnsbakt hvitløk, chipotle, korianderfrø, spisskumin med mer.
Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|
150 g østerssopp – eller sjampinjong | Skjær soppen i skiver, eller riv i strimler, og stek i en stor panne med olivenolje. Pass på å ikke røre for ofte. |
Salt og pepper | |
1 kinesisk hvitløk | Når soppen er sprø, tilsett hvitløk og chipotle. Krydre med salt og pepper, og stek videre i ca. 30 sekunder. |
1 chipotle (hermtisk) | Tilsett sammen med hvitløken når soppen er sprø. |
1 avokado | Bland eller mos avokado sammen med jalapeño, limesaft og koriander. Krydre etter smak. |
1 bunt koriander | Bland korianderen med avokadoen, jalapeñoen og limejuicen for å lage en kremet topping. |
1 jalapeño | Finhakk og bland med avokado og koriander. |
Saften fra 1 lime | Tilsett ekstra limesaft til avokadoblandingen for ekstra friskhet. |
½ rødkål, finsnittet | Bruk halvparten av avokadoblandingen til å blande i kålsalaten (slaw). |
Fermentert tilbehør, som sauerkraut eller kimchi | Topp tacoene med Kimchi tilbehør for ekstra smak. |
Tortillas | Varm tortillaene Topp med avokadoblanding, slaw, sopp, jalapeño og sauerkraut. |