Chipotle-sopptaco med avokado og kimchi

Chipotle-sopptaco er en perfekt kombinasjon av sopp, krydret chipotle og friske grønnsaker.
Dette er en smaksbombe med et herlig kick fra jalapeño lime, koriander og kimchi. Retten er enkel å lage og full av næring – passer til både middag og lunsj.

Notat: skal teste ut å lage saus til sopp med å blande ovnsbakt hvitløk, chipotle, korianderfrø, spisskumin med mer.

Ingredienser Fremgangsmåte
150 g østerssopp – eller sjampinjong Skjær soppen i skiver, eller riv i strimler, og stek i en stor panne med olivenolje. Pass på å ikke røre for ofte.
Salt og pepper
1 kinesisk hvitløk Når soppen er sprø, tilsett hvitløk og chipotle. Krydre med salt og pepper, og stek videre i ca. 30 sekunder.
1 chipotle (hermtisk) Tilsett sammen med hvitløken når soppen er sprø.
1 avokado Bland eller mos avokado sammen med jalapeño, limesaft og koriander. Krydre etter smak.
1 bunt koriander Bland korianderen med avokadoen, jalapeñoen og limejuicen for å lage en kremet topping.
1 jalapeño Finhakk og bland med avokado og koriander.
Saften fra 1 lime Tilsett ekstra  limesaft til avokadoblandingen for ekstra friskhet.
½ rødkål, finsnittet Bruk halvparten av avokadoblandingen til å blande i kålsalaten (slaw).
Fermentert tilbehør, som sauerkraut eller kimchi Topp tacoene med Kimchi tilbehør for ekstra smak.
Tortillas Varm tortillaene Topp med avokadoblanding, slaw, sopp, jalapeño og sauerkraut.

 

Share This