Muslirundstykker

Jeg har servert “no knead”chiabatta, både fine og litt grovere, på alle luncher jeg har invitert til siden jul. Det var på tide å utvide reportoaret. Valget ble disse muslirundstykkene. Med god smak av frukt, nøtter, kjerner og grovt mel, er disse en slager hvis du skal servere ost – feks en god brie.

150 gram helkorn hvete
100 gram solsikkekjerner
100 gram gresskarkjerner
50 gram linfrø
3,5 dl kokende vann

Bland sammen og la det stå til det er romtemperatur.

Tilsett deretter følgende, og elt i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter (vent med eplebitene og aprikosen til slutt, og bland dem lett inn i deigen.

350 gram hvetemel
50 gram havregryn
50 gram hasselnøttkjerner, hakket
1/2 pose tørrgjær
ca 1 ts salt
ca 2 dl romtemperert vann
1 ss honning (blandet ut i vannet)
1 eple, i terninger
50 gram tørkede aprikoser, i terninger

Hev deigen i en time. Rull den raskt til en pølse og del den i ca 16 biter. Legg på bakeplate med bakepapir. Hev deretter i 30 minutter. Stekes på 200grader (over og undervarme) i ca 25 minutter. Avkjøles på rist.

Share This