Omelett er en lett å enkel rett å lage og finnes i mange varianter. Den kan også lages litt mer omstendelig; som da også egner seg mer til presentasjon og små serveringer. Denne skal rulles sammen. Dette var mitt første forsøk og hadde på litt for mye fyll og slet med å rulle den fullt så pent som jeg håpet.
3 sjampinjong 1 ss smør 1 fedd hvitløk 2 biter bacon 1 tomat |
Skjær sopp i små biter og sek sammen med hvitløk i smør.Stek bacon i ovnen på 200 grader til ønsket nivå.Skjær bacon i biter.
Hakk tomat i biter og stek den i ovnen (sammen med bacon) i 3-4 minutter til mør. |
2 egg 1 ts hotsaus 1/2 ts salt 1 ts. Pepper 0,2 dl. Melk |
Bland alt sammen og pisk eggene til en jevn røre. Ha i en klebefri panne (silikon, teflon, eller en panne smurt godt med smør eller olivenolje) den skal være ca. 2-4 mm tykt lag. Ha i ovnen på 120 grader. Optimalt skal pannen dekkes. Det tar ca. 8-12 minutter før den er stekt. Ha ost på en stripe på langs ca. 3 min. før den er ferdig (når det fortsatt er så vidt flytende på toppen)ta ut og løs kantene. Ha fyllet på oppå osten, og rull den sammen. |
Plasser fyllet på midten.