- 200-225 gram hvetemel
- 150 gram sukker
- 50 gram bakekakao
- 1 teskje vaniljesukker
- 1 ts natron
- en klype salt
- 150 gram romtemperert smør
- 1 egg, sammenvispet
- 50 gram smør
- 2 ts vaniljesukker eller frøene av 1/2 vaniljestang
- 1 ts vann
- ca 2,5 dl melis
Bland sammen alt det tørre og bland inn smøret og etterhvert også det sammenvispede egget. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Du skal nå ha en jevn deig. Sett deigen kaldt i ca en time, men gjerne lengre.
Lag ca 50 kjeks. Det kan du gjøre ved for eksempel å kjevle ut deigen og stikke ut kjeksen med en pepperkakeform, et lite glass eller lignende.
Legg kjeksen på bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter. Du må passe på mot slutten av steketiden, slik at kjeksen ikke blir brent. La kjeksen avkjøles på rist.
Rør sammen ingrediensene til vaniljefyllet. Bruk så mye melis at du får en fin deig som fint lar seg forme. Rull til en lang pølse og del opp i 25 små emner. Trill til kuler og legg en kule på halvparten av sjokoladekjeksene. Legg den andre halvparten oppå som et lokk og klem kjeksene forsiktig sammen slik at fyllet fordeler seg mellom de to kjeksene.