En fantastisk dessert hvis det kommer mange på middag og du må ha alt ferdig på forhånd. Med en syrlig bringebersaus er det i tillegg en deilig avslutning på ethvert måltid.
Panna cotta
3 stk gelatinplater
1 ⅓ stk vaniljestang
5 dl kremfløte
1.6 dl sukker
Bringebærsaus:
frosne bringebær
melis
saften av en sitron
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du varmer opp fløte, sukker og vaniljestenger (snitt de i to og skrap ut frøene som du også har med.) Når fløten har nådd kokepunktet, klemmer du ut vannet av gelatinplatene og rører disse inn i blandingen. Sil blandingen og helle i 4 glass eller kopper. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
Tin bringebærene og kjør i foodprosessor sammen med melis og saften av en sitron eller lime. Smak til, men den skal være litt sur, siden fløten er svært søt.
Helles over rett før servering.