Panna cotta

En fantastisk dessert hvis det kommer mange på middag og du må ha alt ferdig på forhånd. Med en syrlig bringebersaus er det i tillegg en deilig avslutning på ethvert måltid.

Panna cotta

3 stk gelatinplater
1 ⅓ stk vaniljestang
5 dl kremfløte
1.6 dl sukker

Bringebærsaus:
frosne bringebær
melis
saften av en sitron

Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du varmer opp fløte, sukker og vaniljestenger (snitt de i to og skrap ut frøene som du også har med.) Når fløten har nådd kokepunktet, klemmer du ut vannet av gelatinplatene og rører disse inn i blandingen. Sil blandingen og helle i 4 glass eller kopper. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer.

Tin bringebærene og kjør i foodprosessor sammen med melis og saften av en sitron eller lime. Smak til, men den skal være litt sur, siden fløten er svært søt.
Helles over rett før servering.

 

Share This